Προς κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ! Γιατί;

Όλοι μας έχουμε δει ένα, αλλά ελάχιστοι πλέον έχουμε την τύχη να κοσμεί τα πορτοφόλια μας! Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σκέπτεται σοβαρά να καταπολεμήσει αυτή τη … νοσταλγία, καταργώντας επισήμως την κυκλοφορία του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ!

Αιτία αυτής της κυοφορούμενης απόφασης δεν είναι, φυσικά, η ψυχική συμπαράσταση προς τους εξαθλιωμένους Έλληνες! Κίνητρο της ΕΚΤ είναι η καταπολέμηση της απάτης.

«Αυτό αξίζει

σίγουρα να συζητηθεί», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Vitor Costancio στις Βρυξέλλες αναγνωρίζοντας σαφώς το υπαρκτό του θέματος. Πρόσθεσε ότι «είναι κάτι το οποίο σπάνια χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, άρα δεν το χρειάζεται απαραίτητα και το σύστημα πληρωμών».

Ο λόγος της κίνησης αυτής είναι η βάσιμη υποψία ότι το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ αποτελεί εργαλείο για φοροφυγάδες αλλά και απατεώνες, οι οποίοι προσπαθούν να αποφύγουν τα ίχνη που αφήνουν τα ηλεκτρονικά εμβάσματα. Έως τώρα κυκλοφορούν περίπου 600 εκ. χαρτονομίσματα των 500 ευρώ συνολικής αξίας άνω των 290 δισ. ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί στο ένα τρίτο περίπου της συνολικής χρηματικής αξίας όλων των κυκλοφορούντων χαρτονομισμάτων του ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα