Το παράξενο «χωριό των διδύμων»!

Ένα απομακρυσμένο χωριό στη βόρεια Ινδία κατέχει μια ασυνήθιστη πρωτιά καθώς έχει μόλις 6.000 κατοίκους αλλά περισσότερα από 100 ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων.

Το Mohammedpur Umari έχει φέρει σε αμηχανία τους ειδικούς και τους επιστήμονες που έχουν παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο να συμβαίνει εκεί τα τελευταία 50 χρόνια, με τις γυναίκες να γεννούν ως επί το πλείστον δίδυμα παιδιά όπως αναφέρουν τα perierga. Οι κάτοικοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο αριθμός θα έφτανε το 200 εάν υπήρχε νοσοκομείο στην περιοχή, οι υποδομές ήταν καλύτερες και οι άνθρωποι δεν μετανάστευαν στο Δελχί ή στη Βομβάη

σε αναζήτηση των προς το ζην. Το χωριό πολλές φορές έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των ντόπιων από τις γύρω περιοχές ενώ αρκετοί είναι αυτοί που το χαρακτηρίζουν… ανώμαλο!

Το χωριό κατοικείται από 80% μουσουλμάνους και 20% Hindu, αλλά η γέννηση των διδύμων είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στις δύο κοινότητες. Ορισμένοι θεωρούν ότι αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον τοπικό τρόπο ζωής και το περιβάλλον από ό,τι με τα γονίδια. «Οι γονείς μας έλεγαν ότι οι γεννήσεις διδύμων άρχισαν εδώ πριν από περίπου 90 χρόνια, ενώ τα τελευταία 50 χρόνια αποτελούν ρουτίνα», αναφέρουν κάποιοι από τους διδύμους. Μια ομάδα μοριακών βιολόγων από το Χαϊντεραμπάντ μελέτησε το θέμα πριν από μερικά χρόνια, αναφέροντας ότι κάποια μέταλλα στα υπόγεια ύδατα ή τα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα που ψεκάζονται στις γεωργικές καλλιέργειες είναι υπεύθυνα για τις εν λόγω γεννήσεις, χωρίς να έχει αποφανθεί με σαφήνεια για τους λόγους του παράδοξου αυτού φαινομένου. «Φανταστείτε πόσο όμορφο θα ήταν το χωριό μας, αν όλοι ήταν δίδυμοι εδώ», λέει ένας εκ των κατοίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα