Πίεση της Βουλής για το πόρισμα των συγγενών του Παπακωνσταντίνου

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να ασκήσει πίεση στο ΣΔΟΕ, ώστε να ολοκληρώσει γρήγορα τους ελέγχους που αφορούν στους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Διάσκεψης χαρακτήρισαν αδιανόητο να ανασταλούν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής έως τις 10 Ιουνίου, την ημερομηνία

δηλαδή που η Επιτροπή ενημέρωσε ότι μπορεί να παραδώσει το πόρισμα του για τους λογαριασμούς αυτούς.

Ωστόσο, συμφωνήθηκε ότι τη Δευτέρα, που τυπικά λήγει η προθεσμία των εργασιών της Επιτροπής η οποία διερευνά τη σχετική υπόθεση, η Διάσκεψη θα πρέπει να εγκρίνει μια νέα μικρή παράταση έως τις 25 Απριλίου.

Επιπλέον, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, ενημέρωσε τη Διάσκεψη ότι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να επιταχυνθεί η αποστολή των συμπερασμάτων του ΣΔΟΕ από τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ, η απάντηση που πήρε είναι ότι, αν θέλουν ένα ουσιαστικό και όχι τυπικό πόρισμα, θα χρειαστεί μια καθυστέρηση.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη έχει κληθεί να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις στην Προανακριτική Επιτροπή το στέλεχος του ΣΔΟΕ που επεξεργάζεται την λίστα Λαγκάρντ, Γιώργος Καρασμάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα