Κέρι: Πιθανή πυραυλική δοκιμή θα απομονώσει κι άλλο τη Β. Κορέα

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση του με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας στη Σεούλ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τη Βόρεια Κορέα να μην προβεί σε νέα πυραυλική δοκιμή, υπογραμμίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα «δεν πρόκειται να αποδεχθεί την Πιονγκγιάνγκ ως πυρηνική δύναμη».

«Εάν ο Κιμ Γιόνγκ-ουν αποφασίσει να εκτοξεύσει έναν πύραυλο, […] θα επιλέγει εν γνώσει

του να αγνοήσει ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κέρι, σημειώνοντας πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν «ένα τεράστιο λάθος».

Στην συνέχεια, ο αμερικανός ΥΠΕΞ επανέλαβε πως ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει η Βόρεια Κορέα, οι ΗΠΑ θα παραμείνουν υπερασπιστούν τους συμμάχους τους στην περιοχή. «Θα σταθούμε μαζί με την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία ενάντια σε αυτές τις απειλές. Και θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Κέρι.

Ο αμερικανός υπουργός υπογράμμισε ότι τυχόν πυραυλική δοκιμή πρόκειται «να απομονώσει περαιτέρω τη χώρα και τον λαό της, ο οποίος είναι απεγνωσμένος για φαγητό, κι όχι εκτοξεύσεις πυραύλων». «Είναι απελπισμένοι για ευκαιρίες, όχι για έναν ηγέτη που σφίγγει τους μύες του», κατέληξε ο κ. Κέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα