Πέντε νεκροί από ιό τύπου SARS στη Σαουδική Αραβία

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό που μοιάζει με αυτόν που προκαλεί το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο ιός αυτός που ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 2012, έχει κοστίσει τη ζωή σε 16 ανθρώπους συνολικά παγκοσμίως, από τους οποίους οι εννέα ήταν στη Σαουδική Αραβία.

Οι πέντε πέθαναν «τις τελευταίες ημέρες» στην ανατολική επαρχία Αλ Ιχσα, διευκρίνισε το υπουργείο, λέγοντας ότι «οι αρχές πήραν όλα τα απαραίτητα προληπτικά

μέτρα» για να εμποδίσουν τη μετάδοση του ιού. Ωστόσο, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA, το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε πως δύο ακόμη άνθρωποι προσβλήθηκαν από την αναπνευστική αυτή λοίμωξη.

Κρούσματα του εν λόγω ιού έχουν εντοπιστεί στη Σαουδική Αραβία, στην Ιορδανία, στην Βρετανία και την Γερμανία. Παρόλα αυτά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν διαθέτει αρκετές πληροφορίες, ώστε να καταλήξει σε συμπεράσματα για τον τρόπο και την αιτία μετάδοσης του κορονοϊού, και καλεί σε επαγρύπνηση για τη σοβαρή αυτή αναπνευστική νόσο. Παράλληλα, συνεργάζεται με διεθνείς εμπειρογνώμονες και με τις χώρες όπου παρουσιάστηκαν τα κρούσματα, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να εξετάσει τις συστάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση.

Ο νέος αυτός ιός είναι παρόμοιος με αυτόν του SARS, ωστόσο διαφέρει στο ότι προκαλεί ταχεία νεφρική ανεπάρκεια.

Keywords
Αναζητήσεις
hijab cryinh, hijab crying pic
Τυχαία Θέματα