Επεισόδια σε Σύνταγμα - Σταθμό Λαρίσης με αφορμή τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής

12:16 2/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ένταση και συμπλοκές μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και δυνάμεων των ΜΑΤ, το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και λίγο αργότερα έξω από το Φρουραρχείο και τα γραφεία της παράταξης στο Σταθμό Λαρίσης σημειώθηκαν το πρωί με αφορμή την μονομερή απόφαση του κόμματος να προχωρήσει σε διανομή τροφίμων με κριτήριο την ελληνική υπηκοότητα. Μιλώντας στη ΝΕΤ και το Πρώτο Πρόγραμμα
ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε προπηλακισμό του και απόπειρα χειροδικίας από τον βουλευτή Γιώργο Γερμενή, την ώρα που παρευρισκόταν σε διανομή τροφίμων του Δήμου, στο Φρουραρχείο, ενώ χαρακτήρισε «νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης πολιτείας» τη ματαίωση του «συσσιτίου του μίσους», όπως το έχει αποκαλέσει, στην πλατεία Συντάγματος.

Σχετική είδηση: Θύελλα αντιδράσεων για τα συσσίτια της Χ. Αυγής την Μ. Πέμπτη στο ΣύνταγμαΤα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί πριν τις 7 όταν στυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την πρόσβαση φορτηγού γεμάτου τρόφιμα και συνεπλάκησαν με 40 μέλη της οργάνωσης που επεδίωξαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Τελικά, το φορτηγό έφυγε και τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Σύνταγμα, ενώ δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 και οι δρόμοι άνοιξαν.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Σύνταγμα και μετέβησαν στα παλιά γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη, προκειμένου να συνεχίσουν, όπως ανακοίνωσαν τη διανομή των πακέτων.

Λίγα μέτρα όμως από τα γραφεία της παράταξης στο κτήριο του Φρουραρχείου βρισκόταν σε εξέλιξη συσσίτιο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, παρουσία και του κ. Καμίνη. Μέλη της Χρυσής Αυγής τότε προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο για να διαμαρτυρηθούν και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε και πάλι περιορισμένη ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με καταγγελίες του κ. Καμίνη κατάφερε να εισέλθει ο βουλευτής Γ. Γερμενής ο οποίος προσπάθησε να τον χτυπήσει, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οπλοφορούσε.

«Σε μια δημοκρατία όπου μετρά το επιχείρημα και ο ορθός λόγος, αυτοί ξέρουν να μιλούν μόνο τη γλώσσα της βίας» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ Συμβαίνει Τώρα.

«Το παράνομο κράτος των υπαλλήλων των τοκογλύφων έδειξε για μία ακόμη φορά το ανθελληνικό του πρόσωπο. Οι υπεύθυνοι για τις σημερινές αθλιότητες θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης θα διεξαχθεί κανονικά στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών, Δηλιγιάννη 50 στο Σταθμό Λαρίσης», ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα