Παρατηρητήριο για τη σχολική βία. Επιτέλους!

Για την Πρόληψη Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, μέσα στο τρέχον έτος  θα αρχίσει να λειτουργεί το Παρατηρητήριο, τις δράσεις του οποίου παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σκοπός του Παρατηρητηρίου θα είναι η υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη της σχολικής βίας, του ρατσισμού, του εκφοβισμού και  η ταυτοποίηση,  η μελέτη και διοχέτευση προς διαχείριση σε φορείς σχετικών περιστατικών.

Συγκεκριμένα οι δράσεις

του Παρατηρητηρίου  θα είναι η λειτουργία κέντρου καταγραφής περιστατικών, η εκπαίδευση διευθυντών σχολικών μονάδων ανά περιφέρει, δράσεις αγωγής υγείας και δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών καθώς και η λειτουργία κινητής μονάδας παρέμβασης και συνεργασίας με εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού. Στο Παρατηρητήριο θα λειτούργει διαδικτυακή πλατφόρμα συμβουλευτικής για εκπαιδευτικούς και εφήβους, πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, ενώ θα διεξάγεται και έρευνα για την ανίχνευση και παρακολούθηση αντικοινωνικών συμπεριφορών στο σχολείο.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαθεοδώρου, το Παρατηρητήριο θα είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό των δράσεων, θα εκπονεί μελέτες και θα συμμετέχει σε επιστημονικές έρευνες κλπ., ενώ οι δράσεις θα υλοποιούνται με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα