Παραδοχή – βόμβα του Ντάισελμπλουμ: Η ΕΕ δεν είναι πλέον κάτι που δεν αμφισβητείται!

Μία δήλωση με πολύ μεγάλη σημασία έκανε από το Βερολίνο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η Ευρώπη δεν είναι πλέον κάτι που δεν αμφισβητείται» δήλωσε με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα τις Ευρωεκλογές, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η νομισματική σταθερότητα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ χρησιμοποίησε και το παράδειγμα της Ελλάδας: «Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Έλληνα που αγωνίζεται να επιβιώσει ότι η Ελλάδα

έχει τώρα πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που για μας στο Eurogroup αποτελεί σημαντικό δείκτη. Τι λέει όμως αυτό σε έναν πολίτη στην Ελλάδα;», διερωτήθηκε.

Ανάλογο παράδειγμα έφερε και για την Ισπανία: «Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Ισπανό που έχασε την δουλειά του ότι υπάρχει μικρή μείωση της ανεργίας στην πατρίδα του ή σε έναν Ιρλανδό, του οποίου το σπίτι έχασε το ένα τέταρτο της αξίας του, ότι σημειώνεται μικρή άνοδος των τιμών των ακινήτων».

Πρόσθεσε ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία βελτιώνονται μεν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, «προκειμένου να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και ισχυρή ανάπτυξη, αυτή τη φορά σε βιώσιμη βάση».

Είναι φανερό πλέον πως οι ηγέτες της ΕΕ έχουν λάβει το μήνυμα και το παραδέχονται δημόσια. Το είπε ο Κάμερον, το είπε ο Ολάντ, το είπε ακόμη και ο Σόιμπλε, πως χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Για την ώρα μονο η Μέρκελ… αντιστέκεται και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της το προσεχές διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα