Όλγα: Η Ελλάδα παίζει δυνατά

Στο πρόσωπό της, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει βρει το πιο εκκωφαντικό, και ταυτόχρονα το πιο φωτογενές success story αυτής της δύσκολης περιόδου.

Η Όλγα Κεφαλογιάνννη κατάφερε να τρέξει τη μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού, που είχε ως συνέπεια μια βαθιά οικονομική ανακούφιση, και την εδραίωση των βάσεων ώστε η χώρα να πείθει πώς όχι μόνο επιστρέφει

σε ρυθμούς ανάκαμψης, αλλά και μπορεί να διατηρηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο για τα επόμενα χρόνια.

Η νεαρή πολιτικός, που βγήκε πρώτη στην εμβληματική Α’ Αθηνών στις εκλογές του 2012, και αναμένεται να σαρώσει στον χώρο της Κεντροδεξιάς στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, στον απόηχο των “καλών νέων” από τα αποτελέσματα του έργου της, αλλά και της υψηλής δημοφιλίας που απολαμβάνει, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, και τους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Γιώργο Παπαχρήστο.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης της Όλγας Κεφαλογιάννη:

“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διαφυλάξουμε και προς τα έξω την πάρα πολύ θετική πορεία του τουρισμού. Βλέπουμε ότι το 2014 έχει ξεκινήσει πολύ καλά και το λέω διότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ότι από τα στοιχεία που έχουμε από την ΤτΕ φαίνεται μια αύξηση της τάξης του 25% και είναι πολύ σημαντικό γιατί μιλάμε για τους πρώτους μήνες του χρόνου και όχι για την κύρια τουριστική περίοδο. Μιλάμε για μήνες που πάντα ήταν μια πρόκληση να φέρουμε κόσμο στην Ελλάδα.

Όλα εκείνα που έχουν να κάνουν με την υπηρεσία προς τον τουρίστα πρέπει να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Και έχει σημασία να είναι όχι μόνο σε ένα σωστό επίπεδο η προσφορά υπηρεσίας, αλλά σε ένα σωστό επίπεδο ισορροπίας και η τιμή στην οποία αποτιμάται η υπηρεσία αυτή. Επομένως, έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν δείγματα αισχροκέρδειας, αλλά δεν καθορίζουν αυτά την αγορά. Δεν είναι αυτή η εικόνα όλης της αγοράς και γι’ αυτό υπάρχουν μηχανισμοί για να τα καταπολεμούμε και ένας από τους λόγους που ήρθε κόσμος στην Ελλάδα κατά πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν είναι ότι έχουμε πλέον μια πολύ καλύτερη ισορροπία σε σχέση με την προσφερόμενη υπηρεσία και την τιμή. Είναι κάτι που πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό και βλέπω ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού είναι πλέον πολύ πιο ώριμοι για να το κάνουν. Το μήνυμα είναι ότι ο ένας κακός επαγγελματίας επηρεάζει τελικά ολόκληρο τον τουρισμό και για εμάς αυτό είναι τελικά το πρόβλημα, όταν υπάρχουν χιλιάδες δημοσιεύματα που μιλούν για την Ελλάδα ως θετικό τουριστικό προορισμό, αυτό δείχνει ότι αρχίζουμε να ξεφεύγουμε από το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα». Αρχίζει να έρχεται ο κόσμος στη χώρα, στην Αθήνα και αυτό γίνεται σε μια εποχή που η προς τα έξω εικόνα μας είναι καλή και άρα για εμάς τους Έλληνες έχει πολύ μεγάλη σημασία να διαφυλάξουμε αυτήν την τάση για τη χώρα.

Η εικόνα ήταν πολύ θετική από την αρχή και έδειχνε ότι θα είχαμε αυτήν την αύξηση και έρχεται μετά από μια καλή χρονιά, με αύξηση επίσης κατά 18%. Επομένως, αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι αυτή που παίζει δυνατά και έχει επενδύσει σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για να καταφέρει να πείσει ότι πρέπει να στηριχθεί ως τουριστικός προορισμός. Και βλέπουμε ότι υπάρχει μια πολύ καλή αίσθηση από όσους επισκέπτονται ήδη τη χώρα μας, οπότε έχει πολύ μεγάλη σημασία να διαφυλάξουμε αυτή την εικόνα προς τα έξω”.

Keywords
Τυχαία Θέματα