Νέο album για τους Pink Floyd, είκοσι χρόνια μετά

Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το πρώτο album μετά από δυο δεκαετίες αποχής αυτό το φθινόπωρο.

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, David Gilmour, εκτός από το νέο album έχει αναλάβει να επανακυκλοφορήσει το ‘τελευταίο’, που κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια, με τίτλο “The Division Bell” σαν φόρο τιμής στη δουλειά του συγκροτήματος. To καινούργιο album θα είναι ουσιαστικά μια συνέχεια εκείνου

του δίσκου.

Τα νέα κυκλοφόρησαν χάρις στη σύζυγο του Gilmour, Polly Samson, η οποία έγραψε στο twitter το βράδυ του Σαββάτου “Το νέο άλμπουμ τον Pink Floyd θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και θα λέγεται “The Endless River”. Βασίζεται σε δημιουργίες από το 1994 και είναι το κύκνειο άσμα του Rick Wright”

Ο Wright, κιμπορντίστας του συγκροτήματος, πέθανε το 2008, σε ηλικία 65 ετών, από μια άγνωστη μορφή καρκίνου.

Οι φαν, όπως ήταν φυσικό, αναρωτιούνται αν αυτό θα διευκολύνει μια επανένωση των συνιδρυτών, David Gilmour και Roger Waters. Παρόλο που οι μουσικοί των Pink Floyd έχουν ξαναενωθεί σποραδικά στο παρελθόνν, είναι μάλλον απίθανο ο Gilmour να καλέσει τον Waters να συμμετάσχει στο νέο άλμπουμ. Ούτως ή άλλως, το “Endless River” θα είναι ουσιαστικά μια συνέχεια του “The Division Bell”, άλμπουμ στο οποίο δεν είχε συμμετάσχει ο Waters.

Keywords
Τυχαία Θέματα