Οι έντεκα αλλαγές του Μώραλη για τον Πειραιά

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε στα «11 βήματα» για να βελτιώσει την εικόνα του μεγάλου λιμανιού.

Ο κ. Μώραλης δεσμεύτηκε:

Για την κατεδάφιση του Πύργου του Πειραιά και την κατασκευή ενός πολυδύναμου κέντρου που θα στεγάσει σωματεία, φορείς και κοινωφελείς δραστηριότητες της πόλης, καθώς και το Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά.

Για τη παραμονή των δικαστηρίων στον Πειραιά και τη στέγαση τους στο κτίριο της Ραλλείου.

Να γίνει ο Πειραιάς προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες με οφέλη για την τοπική κοινωνία και την αναγέννηση του εμπορικού κόσμου.

Για τη στέγαση 100 νέων επιχειρήσεων (start – ups) στο χώρο του εργοστασίου Ρετσίνα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής, λογιστικής, διοικητικές και νομικές.

Για την αναβάθμιση και ανασχεδιασμό της δημοτικής συγκοινωνίας με 10 νέα μίνι - μπας που θα συνδέουν την κάθε γειτονιά με τους σταθμούς ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, τις διοικητικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία της πόλης.

Για την παροχή σε όλους τους ηλικιωμένους δημότες ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Για τη δωρεάν παροχή σε κάθε γυναίκα άνεργη, ανασφάλιστη ή χαμηλού εισοδήματος, συμβουλευτική και προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας, τεστ ΠΑΠ και εξετάσεις οστεοπόρωσης. Επίσης για τη σύσταση δικτύου αλληλεγγύης και συμβουλευτικής για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη καθώς και ενός δικτύου υποστήριξης για τους ασθενείς καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.

Για την άμεση ίδρυση τριών νέων ολοήμερων βρεφονηπιακών σταθμών για την στήριξη νέων ζευγαριών, εργαζόμενων μητέρων και γυναικών επιχειρηματών.

Για την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου στο στρατόπεδο Σακελλίωνα, αθλητικών εγκαταστάσεων και στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και σκοπευτηρίου σε χωροθετημένη περιοχή στα όρια του Δήμου.

Να διεκδικήσει ο Πειραιάς να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 με στόχο την εφαρμογή́ μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής και τουριστικής ταυτόìτητας του Πειραιά

Να στηριχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού, η ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση του ΟΛΠ και η διεκδίκηση ανταποδοτικών πόρων για την ανάπλαση γειτονιών του Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα