Οι ευχές του Κύριλλου στον Βαρθολομαίο

Πηγή: www.romfea.gr

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, απέστειλε ευχές στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την επέτειο των 22 ετών από την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Ακολουθεί η επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας:

Παναγιώτατε, αγαπητέ εν Κυρίῳ Αδελφέ και Συλλειτουργέ,

Απευθύνω τας εγκαρδίους προσρήσεις και ευχάς τῃ Υμετέρα Αγιοσύνῃ επί τῃ επετείῳ των 22 ετών από εκλογής Υμῶν εις τον Θρονο των Οικουμενικών Διδασκάλων και Ιεραρχών Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Μόλις προ ολίγου είχα

δυνατότητα της εν προσευχῃ μεθ’Υμῶν κοινωνίας εις τους εν Ναϊσσῳ εορτασμούς των 1700 ετών από εκδόσεως του Διατάγματος των Μεδιολάνων.

Μετ΄ευγνωμοσύνης διατηρῶ εις την καρδίαν μου τας αναμνήσεις των γενομένων σημαντικῶν εορταστικῶν εκδηλώσεων.

Είμαι βέβαιος ότι οι συναντήσεις Ημῶν και η από κοινού συζήτησις των σπουδαίων διά την Ορθοδοξία ζητημάτων θα συμβάλουν εις την περαιτέρω σύσφιξη των υφισταμένων μεταξύ των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας αδελφικών δεσμών.

Συμμεριζόμενος κατ΄αυτή την εύσημη ημέρα τη χαρά του συνόλου του χριστιανικού ποιμνίου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, ευχάς αναπέμπω τῳ Ποιμενάρχῳ Χριστῳ υπέρ ευλογημένης ενισχύσεως των σωματικών και ψυχικών Υμῶν δυνάμεων προς συνέχιση της υψηλής και πολυευθύνου Πατριαρχικής Υμῶν διακονίας εις πολλά έτη.

Μετά της αδελφικής εν Κυρίῳ αγαπης, διατελῶ.

† Κύριλλος

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα