Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής

Ο χορός, η μουσική και ο κινηματογράφος πρωταγωνιστούν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, οι οποίες ανοίγουν την αυλαία τους αύριο 14 Δεκεμβρίου. Κλασικό μπαλέτο με τη συμμετοχή καταξιωμένων διεθνών ονομάτων, θρυλικές μουσικές και τραγούδια από διάσημες ταινίες του Ουόλτ Ντίσνεϊ, δημοφιλή χορωδιακά κομμάτια και παραδοσιακά κάλαντα πλαισιώνουν το φετινό εορταστικό πρόγραμμα.

Αστέρες από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα

χορού στον κόσμο ανεβάζουν το μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι «Η Ωραία Κοιμωμένη», βασισμένο στο παραμύθι του Charles Perrault, από αύριο και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Συμπράττουν οι σολίστ και το μπαλέτο του Κρεμλίνου. Οι τιμές εισιτηρίων κυμαίνονται από 12 έως 75 ευρώ.

Ακολουθεί ένα μουσικό ταξίδι με μελωδίες από τις φαντασμαγορικές ταινίες του Ντίσνεϊ που αναμένεται να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους. Αποσπάσματα από τις συνθέσεις που γράφτηκαν για τις ταινίες «Ταρζάν», «η μικρή γοργόνα», «Ηρακλής», «Μαίρη Πόππινς», «η πεντάμορφη και το τέρας», «Μπερνάρ και Μπιάνκα», «Αλαντίν», «Μουλάν», «η Παναγία των Παρισίων» και «ο βασιλιάς των λιονταριών», παρουσιάζει η εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ στις 19, 22 και 28 Δεκεμβρίου, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου, αλλά και στις 21 και 29 του ίδιου μήνα, υπό την καθοδήγηση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά. Η τιμή εισόδου ανέρχεται στα 15 ευρώ και 8 ευρώ (παιδικό).

Κάλαντα, ύμνους, χριστουγεννιάτικες μελωδίες αλλά και έργα των Benjamin Britten, John Rutter, Bob Chilcott και Eric Whitacre ερμηνεύει η παιδική – νεανική χορωδία Rosarte, υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα. Η μουσική αυτή συνάντηση φέρει τον τίτλο «Αναζητώντας τη μαγεία των Χριστουγέννων» και ανεβαίνει στις 23, 25 και 26 Δεκεμβρίου, με τιμές εισιτηρίων από 5 έως 30 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα