Ο Βένιζελος κατά του Σαμαρά… μέσω αντιπροσώπου

(Photo: Eurokinissi)

Η χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο “Βήμα Fm”, και η σκληρή πολιτική κριτική που άσκησε στον Αντώνη Σαμαρά, ήταν ένα ακόμη, ίσως το πιο ξεκάθαρο μήνυμα από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι κάτι έχει αλλάξει στην ισορροπία της σχέσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Πρωθυπουργό.

Ο νεαρός Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτόφωτος, αλλά έχει ευθεία πολιτική αναφορά στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ούτε καν στους “βενιζελικούς”, δηλαδή τον κύκλο συνεργατών που βρίσκονται γύρω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε στο πρόσφατο Συνέδριο να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς στην Κεντρική Επιτροπή, κόντρα στις γραμμές που είχε χαράξει το προεδρικό περιβάλλον. Όχι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το μήνυμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος το στέλνει με τον… δικό του άνθρωπο. Τον κατεξοχήν δικό του άνθρωπο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας να υφίσταται μη αναστρέψιμη δημοσκοπική φθορά, την ώρα που ο Πρωθυπουργός κερδίζει, μοιάζει αποφασισμένος να τραβήξει φρένο σε αυτή την “ομαλή διαδρομή” της κυβέρνησης.

Να κρατήσει αποστάσεις, να καλλιεργήσει περισσότερο τις σχέσεις του με τον Φώτη Κουβέλη, ώστε να συγκροτηθεί ένα μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο εσωτερικό της κυβέρνησης, έστω κι αν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξακολουθεί να έχει τις αντιρρήσεις του για τη συμπόρευση των δυο κομμάτων ενόψει εκλογών.

Η κριτική Ανδρουλάκη είχε αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά. Για να θυμίσει τη στάση απέναντι στο Μνημόνιο που είχε κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς στο παρελθόν. Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα… αρνητικό για τον σημερινό Πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα