Ο στρατός της Αιγύπτου… έδωσε συνέντευξη Τύπου. Και απαντάει με σφαίρες στις πέτρες

Twitter @EmOikonomidis

Η διαφορετική πραγματικότητα που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες από την Αίγυπτο, με τις εικόνες ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος που βαφτίστηκε… παρέμβαση και… διόρθωση της κοινωνικής επανάστασης της Αραβικής Άνοιξης, συνεχίστηκε μπροστά στα μικρόφωνα.

Απαντώντας στη… τζιχάντ που έχει κηρύξει από το πρωί η Μουσουλμανική Αδελφότητα, και τις κατηγορίες για αναίτιους πυροβολισμούς με στόχο οπαδούς και στελέχη της οργάνωσης που διαδήλωναν έξω από το αρχηγείο της Ρεπουμπλικανικής

Φρουράς, η ηγεσία του στρατού οργάνωσε και παραχώρησε το απόγευμα συνέντευξη Τύπου.

Εκεί, ειπώθηκαν τα… αυτονόητα που θα περίμενε να ακούσει κανείς από στρατιωτικούς: “Μην μας πλησιάζετε. Αυτό συμβαίνει με όλους τους στρατούς του κόσμου. Οι συστάσεις μας προς τους διαδηλωτές είναι ξεκάθαρες: Μην πλησιάζετε ένοπλους στρατιώτες”, ήταν το πρώτο… εύγλωττο σχόλιο των αξιωματικών.

Όσο για την αιτιολόγηση των πρωινών επεισοδίων, που είχαν ανθρώπινα θύματα μεταξύ των διαδηλωτών, η εξήγηση των αξιωματικών παρέπεμπε σε αμυνόμενη στρατηγική: “Μας πετούσαν πέτρες και πυροβολούσαν από γειτονικά κτίρια. Έπρεπε να αμυνθούμε”.

Είναι αυτονόητο ότι ακόμη έχουμε μπροστά μας πολλά ενδιαφέροντα “επεισόδια”. Για μια χώρα με εκκωφαντικό ιστορικό, πολιτιστικό παρελθόν, που προσπαθεί να κατανοήσει πως… εμπεδώνεται η Δημοκρατία με τη δύναμη των όπλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα