Ο Σόιμπλε παραδέχεται τη… διαρχία με τη Μέρκελ

Αυτό που… όλοι καταλαβαίνουν, δηλαδή το ιδιότυπο καθεστώς διαρχίας που επικρατεί στην κορυφή της πολιτικής ηγεσίας της σημερινής Γερμανίας, επομένως συνολικά της Ευρώπης, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με δηλώσεις του στην “Leipziger Volkszetung”.

Ο πανίσχυρος Υπουργός Οικονομικών του Βερολίνου τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει κάποιο διαφορετικό αξίωμα, παραμερίζοντας στην παρούσα φάση τη συζήτηση για το ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, ή να μεταπηδήσει

σε κάποιον ευρωπαϊκό θώκο, στην περίπτωση που υπάρξει αλλαγή των Συνθηκών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολίασε ότι… κάνει καλά τη δουλειά του, πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η Άνγκελα Μέρκελ αποτελούν το μέλλον της Γερμανίας, ενώ εστίασε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πολιτικά αντίπαλο δέος, ή σοβαρή εναλλακτική λύση, με το SPD να “σέρνεται” στις δημοσκοπήσεις.

“Θέλω να παραμείνω συνεργάτης μιας τρομερά ισχυρής Καγκελαρίου”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Φυσικά, όλοι στη Γερμανία γνωρίζουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς τον Υπουργό Οικονομικών. Τον οποίο και εμπιστεύεται το επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας, περισσότερο ενδεχομένως και από την ίδια την ‘Ανγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα