Ο Πετρέους θα διδάξει σε Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο πρώην διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, που παραιτήθηκε από την θέση του μετά τις αποκαλύψεις για την εξωσυζυγική του σχέση, έλαβε αρκετές προτάσεις για διδασκαλία από πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Από αυτά κατέληξε τελικά στο City University of New York, όπου το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής, σεμιναριακό μάθημα στον

τομέα της Δημόσιας Πολιτικής.

Ο καγκελάριος του Πανεπιστημίου, Δρ Matthew Goldstein, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Με μεγάλη μου τιμή καλωσορίζω τον Δρ Πετρέους στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα».

Ο Goldstein σημείωσε ότι με τον Πετρέους στο σχολείο, οι σπουδαστές θα έχουν μια ευκαιρία να μάθουν από έναν «διακεκριμένο ηγέτη», με εμπειρία στη διεθνή ασφάλεια, την ευφυΐα και την οικοδόμηση του έθνους.

Ο Πετρέους, ο οποίος κέρδισε ένα διδακτορικό από το Woodrow Wilson του πανεπιστημίου Princeton, στη Σχολής Δημοσίων και Διεθνών Υποθέσεων, είπε σε μια δήλωση του ότι ως γιος μετανάστη, ταυτίζεται με μεγάλο μερίδιο των φοιτητών με παρόμοιο υπόβαθρο.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο στο μάθημα του Πετρέους, θα εξεταστούν ζητήματα ενέργειας, στρατηγικών κατασκευών, βιοεπιστημών και επιστημών ζωής και πληροφορικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα