Ο Παπαμιμίκος ανοίγει την “απαγορευμένη” κουβέντα

Τα τελευταία χρόνια, μετράει μόνο νίκες. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, τον οποίο η σχετική φημολογία θέλει σχεδόν βέβαιο διάδοχο του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μετά το Συνέδριο του Ιουνίου, πρόσθεσε ακόμη ένα “τρόπαιο” στη συλλογή του, με την επικράτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φετινές φοιτητικές εκλογές, ο ίδιος ωστόσο δείχνει να προσπερνάει την καθημερινότητα, και να στρέφει τη ματιά του πιο μακριά.

Μιλώντας στον “Τύπο της Κυριακής”, ίσως το πιο αναγνωρίσιμο στέλεχος από την “επόμενη γενιά” της Νέας Δημοκρατίας αναπτύσσει την επιχειρηματολογία του για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Σε μια Ευρώπη ωστόσο η οποία θα αλλάξει. Θα παραμερίσει την αφηρημένη καθημερινότητα της λιτότητας και των “σφιχτών” προϋπολογισμών, και θα επανακαλύψει τον αξιακό κώδικα που έφερε εξαρχής κοντά λαούς στο ιστορικό dna των οποίων υπάρχει η προδιάθεση επίλυσης των διαφορών τους με… τη δύναμη των όπλων.

“Από την ηγεσία της Ευρώπης απουσιάζει σήμερα το όραμα, και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Η Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε. το 2014 είναι μια μεγάλη ευκαιρία.

Να ανοίξουμε τη συζήτηση για το ποιά Ευρώπη θέλουμε. Να επιστρέψουμε σε μια Ευρώπη των οραμάτων και των αξιών”, σημειώνει με νόημα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ανοίγοντας την “απαγορευμένη” κουβέντα.

Δηλαδή, την ουσιαστική συζήτηση με τη μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έναν ζωντανό οργανισμό που θα παράγει ιδέες, θα τις ανανεώνει και θα έχει στο επίκεντρό του το έμπρακτο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο. Όχι για τους αριθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα