Νομικός εκπρόσωπος δύο offshore εταιριών ο Δένδιας;

Είναι νόμιμο, πόσο ηθικό είναι ωστόσο ο Νίκος Δένδιας να υπήρξε νομικός εκπρόσωπος δύο offshore εταιριών με την ίδια διεύθυνση, καθώς και με έδρα και ΑΦΜ στην Εφορία της Κέρκυρας, όπου διατηρεί τη βουλευτική του έδρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης; Κι όμως αυτό αποκαλύπτεται, σε μορφή ερωτημάτων, σε ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», στο οποίο αναφέρεται επίσης πως το φορολογικό μητρώο των δύο επίμαχων εξωχώριων εταιριών

(η μία δραστηριοποιείται σε αγοραπωλησίες ακινήτων στην Κέρκυρα, ενώ για τη δεύτερη δεν καταγράφεται εμφανής τουλάχιστον δραστηριότητα) περιλαμβάνεται στη λίστα των 6.500 offshore που συνέταξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να ελεγχθεί το κατά πόσο έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις προς το ελληνικό Δημόσιο.

Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως οι offshore που εκπροσωπούσε ο κ. Δένδιας δεν έχουν καταβάλει από το 2005 (έτος έναρξης της δραστηριοποίησής τους) έως το 2011 τις φορολογικές της υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, δηλαδή ούτε Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ΦΠΑ, Ενιαίο Τέλος Ακινήτων κλπ. Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες και οι δύο εταιρίες έκαναν πρόσφατα διακοπή λειτουργίας στην αρμόδια Α” ΔΟΥ Κέρκυρας, άγνωστο γιατί. Επισημαίνεται, εξάλλου, πως μόνο στην Κέρκυρα έχουν καταχωριστεί ως δραστηριοποιούμενες κυρίως στο χώρο των ακινήτων περίπου 70 offshore εταιρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα