Ο Νταλάρας και η Γλυκερία για τη Μικρά Ασία

Μνήμες από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής, εικόνες και ήχοι των χαμένων πατρίδων και της προσφυγιάς, αλλά και τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, βασισμένα στην παράδοση, αναβιώνουν στο «θέατρον» του κέντρου πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος). Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία ενώνουν τις φωνές τους μέσα από ένα αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και τις 20 Απριλίου.

Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύουν τα έργα «Μικρά Ασία», σε στίχους του Πυθαγόρα, και «Βυζαντινός Εσπερινός», σε στίχους του

Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή από τα αθάνατα τραγούδια του αξέχαστου συνθέτη. Πρόκειται για μια συναυλία-περιπλάνηση στο λαϊκό τραγούδι, στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων, μέσα από τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και τόσων άλλων. Θα ακουστούν τα κομμάτια «Η Σμύρνη Μάνα Καίγεται», «Μεσ’ του Βοσπόρου τα Στενά», «Καμπάνα του Εσπερινού», «Βάρα Νταγιερέ», «Το Κορδελιό», «Γιορτή Ζεϊμπέκηδων», αλλά και τα μεγάλα λαϊκά «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Ένα τραγούδι από το Αλγέρι», «Αχ ο μπαγλαμάς», «Η Φαντασία», «Μην Κάνεις Όνειρα Τρελά», «Όποια και να ’σαι», «Ας παν στην ευχή τα παλιά», «Καλή τύχη».

Ο Γιώργος Νταλάρας, που έχει γαλουχηθεί με την πνευματικότητα και τον συναισθηματισμό της αυθεντικής Μικρασιάτικης παράδοσης, και η Γλυκερία που έχει αγαπήσει και υποστηρίξει με τη φωνή της τα τραγούδια αυτά, ΄΄ζωντανεύουν΄΄ τις μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη, υπό τη συνοδεία 12 εξαιρετικών μουσικών. Οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη. Η ώρα έναρξης των συναυλιών έχει προγραμματιστεί για τις 9 μ.μ. με τιμές εισιτηρίων 25€, 20€ και 12€. Η προπώληση γίνεται στα ταμεία του κέντρου πολιτισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.theatron254.gr, στα καταστήματα Public και στο τηλέφωνο 212- 254 0300 (με πιστωτική κάρτα).

Keywords
Τυχαία Θέματα