“Το τέλος του παιχνιδιού”, με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ένα από τα έργα του Σάμουελ Μπέκετ που δεν ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, επιλέγει να παρουσιάσει ο Δημήτρης Λιγνάδης για λίγες μόνο παραστάσεις στο Από Μηχανής θέατρο (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο). Σε ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή καταπιάνεται με το «Το τέλος του παιχνιδιού», με σκοπό να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές του πολυσήμαντου αυτού έργου, που ακροβατεί ανάμεσα στο παράλογο και την καθημερινή κόλαση, ως μια άλλη εκδοχή της «Κόλασης» του Δάντη. Επίκαιρο όσο ποτέ, το αριστούργημα του Μπέκετ, αποτελεί μια διπλή

πρόκληση: Οι τέσσερις ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν μέσα από τη σκηνική δράση και την αδράνεια, μέσα από τις «εύγλωττες» σιωπές και την «αμφίσημη» ομιλία, μέσα από πολλούς θεατρικούς «δρόμους» και, φυσικά, με σπαρακτικό αλλά ποιητικό χιούμορ, θέτουν όλα εκείνα τα διαχρονικά ερωτήματα για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο Χαμ (Άκις Βλούτης) και ο Κλοβ (Δημήτρης Λιγνάδης) συνεχίζουν την ατέρμονη σχέση τους ως δούλος και αφέντης, ως γιος και πατέρας. Η αποξένωση, η ψυχική κούραση, η ματαιότητα της κυκλικής ύπαρξής τους και η απόγνωση καταδιώκουν τους ήρωες, που γνωρίζουν καλά ότι ζούνε στη γη και ότι δεν υπάρχει ελπίδα για αυτό.

Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν η Αφροδίτη Κλεοβούλου και ο Γρηγόρης Ποιμενίδης, ενώ τη μετάφραση υπογράφει ο Κώστας Σκαλιώρας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκαν η Λίλη Πεζανού και ο Νίκος Αναγνωστόπουλος αντίστοιχα. Η παράσταση ανεβαίνει από Τρίτη έως Κυριακή με τιμές εισιτηρίων 15€ και 10€ (φοιτητικό).

Keywords
Τυχαία Θέματα