Ο ΜακΚέιν “βάζει φρένο” στην επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία

Για όσους δεν είχαν παρακολουθήσει την πολιτική διαδρομή του, ο Τζον ΜακΚέιν είναι απλά ο άνθρωπος που έχασε από τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008 στις ΗΠΑ. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, καθώς ο γηραιός πολιτικός αποτελεί μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες και σεβάσμιες προσωπικότητες στην πολιτική ζωή της Ουάσινγκτον. Γι’ αυτό και όσα λέει έχουν πάντα τη σημασία τους.

Αυτή τη φορά ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής της

Αριζόνα μίλησε για το ενδεχόμενο να επέμβουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ στη Συρία, προκειμένου να εκδιώξουν από την εξουσία τον Μπασάρ αλ Άσαντ, και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το τι πιστεύει.

“Το να επέμβουμε στρατιωτικά στη Συρία είναι το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Οι πολίτες της Συρίας είναι πικραμένοι και θυμωμένοι με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια επέμβασή μας λοιπόν δεν θα βοηθούσε σε τίποτα, αντιθέτως θα έκανε τα πράγματα χειρότερα”, ήταν τα λόγια του Τζον ΜακΚέιν, τον οποίο συχνά συμβουλεύεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε σχέση με τις διεθνείς ισορροπίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα