Δραγασάκης: Το ΚΚΕ κάνει λάθος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι τέσσερις ψήφοι που απέτρεψαν το 1991 τον Γιάννη Δραγασάκη από το να κερδίσει την Αλέκα Παπαρήγα και να είναι εκείνος που θα διαδεχόταν τον Χαρίλαο Φλωράκη στην ηγεσία του ΚΚΕ, ενδεχομένως και να επηρέασαν καθοριστικά τη διαμόρφωση τις εξελίξεις στα χρόνια που ήρθαν για την Ελλάδα.

Ο έμπειρος πολιτικός, που βρίσκεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, και ουσιαστικά έχει

αναλάβει τη διατύπωση μιας αξιόπιστης και κοστολογημένης εναλλακτικής πρότασης για την οικονομία, παραχώρησε συνέντευξη στη “Real News”. Και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ΚΚΕ που… τον πλήγωσε, με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας, και την ανάδειξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος.

“Το ΚΚΕ κάνει πολλές φορές σωστές διαπιστώσεις, αλλά δεν μπορεί να τις μεταφράσει σε συγκεκριμένη και εφαρμόσιμη πολιτική, διότι αντιμετωπίζει κρίση στρατηγικής, ή διότι ταυτίζει την τακτική με τη στρατηγική.

Το άλλο πρόβλημα που κατά τη γνώμη μου έχει το ΚΚΕ, είναι ότι φοβάται να συμμαχήσει με άλλες δυνάμεις, και ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύει πως ασκώντας τυφλή πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία υπερβαίνει συχνά ακόμη και την πολεμική της Δεξιάς, θα διευρύνει την επιρροή του.

Αυτό, όπως έδειξε και η Ιστορία είναι λάθος”, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Keywords
Αναζητήσεις
δραγασακης κκε
Τυχαία Θέματα