Ο Λευκός Οίκος βλέπει… Star Wars

Η μυθολογία του “Star Wars” έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στον δημόσιο βίο των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και σχεδόν 36 χρόνια, από τότε δηλαδή που το διαστημικό έπος του George Lucas έκανε την πρώτη εμφάνισή του στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1977, με την ταινία “Α new hope”.

Έκτοτε, οι πολιτικοί, οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες, οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ακόμη και οι επιστήμονες, έχουν ανατρέξει πολλές φορές σε ατάκες από το έπος του “Πολέμου των Άστρων”, για να περάσουν ένα συγκεκριμένο

μήνυμα στην κοινωνία στην οποία απευθύνονται. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η κοινωνία θα… πιάσει το υπονοούμενο.

Ακόμη και ο Πρόεδρος που κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο, ο Ρόναλντ Ρήγκαν, είχε ονομάσει “Πόλεμο των Άστρων” το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ. Ενώ τόσο ο Μπιλ Κλίντον όσο και ο Μπαράκ Ομπάμα έχουν χρησιμοποιήσει πολλές φορές στον δημόσιο λόγο τους ατάκες και αποσπάσματα από το κινηματογραφικό “παιδί” του Lucas, που πρόσφατα πουλήθηκε στη Disney, ώστε το έπος να προχωρήσει σε ένα άλλο επίπεδο.

Ο ίδιος ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ μάλιστα, δεν είχε διστάσει να πιάσει στα χέρια ένα φωτόσπαθο, έξω από τον Λευκό Οίκο, και να… υπερασπιστεί την Αμερική, όπως έλεγαν οι λεζάντες που συνόδευαν τη σχετική φωτογραφία.

Με βάση όλα τα παραπάνω, δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι, ένας από τους συμβούλους του Μπαράκ Ομπάμα, απάντησε με απόλυτη σοβαρότητα σε πολίτες που συγκέντρωσαν ικανό αριθμό υπογραφών, ώστε να απαιτήσουν από την αμερικανική κυβέρνηση την κατασκευή ενός “Άστρου του Θανάτου”, που στη μυθολογία του “Star Wars” είχε τη δύναμη να καταστρέψει έναν ολόκληρο πλανήτη.

“Δεν χρειαζόμαστε Death Star, καθώς έχουμε έναν Πρόεδρο που χειρίζεται με επιδεξιότητα το φωτόσπαθό του, και μια σειρά από δομές που επιτρέπουν στην Αμερική να είναι ασφαλής. Σας προτρέπουμε να ακολουθήσετε μια καριέρα στις νέες τεχνολογίες και τις επιστήμονες. Αν το κάνετε, η Δύναμη θα είναι μαζί σας. Και δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η δυνατότητα του Death Star να καταστρέψει έναν πλανήτη, είναι ασήμαντη μπροστά στην ισχύ της Δύναμης”, αναφέρει η απάντηση του Λευκού Οίκου, που προβλήθηκε εκτενώς από τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λευκός Οίκος … Star Wars,lefkos oikos … Star Wars