Ο Λακόπουλος υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να αποκλείει την προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως να διαμορφώνει από τώρα τις σχετικές συνθήκες, στο πλαίσιο της προσπάθειας ευρύτερης ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, διατυπώνει με σημερινό άρθρο του στα “Νέα” ο Γιώργος Λακόπουλος.

Σύμφωνα με τον έμπειρο και διεισδυτικό στην ανάλυσή του αρθρογράφο της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη, από τη στιγμή που στον ορίζοντα

δεν διαφαίνεται η προοπτική να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ το μεγάλο κόμμα της περιόδου 1981-2009, “θα πρέπει να διαθέτει οξυδερκή στρατηγική συνεργασιών, αν θέλει να μετέχει στο παιχνίδι της εξουσίας. Και οι φυσικοί εταίροι του βρίσκονται στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, έτσι όπως την όριζε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον όρο δημοκρατικές δυνάμεις”, επισημαίνει μεταξύ άλλων στο σημερινό άρθρο του στα “Νέα” ο Γιωργος Λακόπουλος.

Όπως τονίζει ο Γιώργος Λακόπουλος, “το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεργάζεται με τη συντηρητική παράταξη, όταν υπάρχει ανάγκη, είναι λογικό ωστόσο να διατηρεί ανοικτό το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη σημερινή σύγκρουση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα