Μπλοκάρουν τις συναλλαγές εάν δεν έχει υποβληθεί ΦΠΑ

08:21 5/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με το σχέδιο που θα τεθεί το προσεχές διάστημα σε λειτουργία δεν θα γίνονται δεκτές από την εφορία συναλλαγές επιχειρήσεων εφόσον κάποια από τις συναλλασσόμενες δεν έχει υποβάλλει δήλωση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Με βάσει τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών 582.000 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες δεν υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ

Το σχέδιο της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων προβλέπει:

1. Ανάρτηση στο διαδίκτυο των Αριθμών Φορολογικού Μητρώου των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών που δεν υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ.

Τα στοιχεία που θα καταχωρούνται θα επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση.

2. Πριν την ανάρτηση των ΑΦΜ στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, θα ενημερώνονται οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες για την υποχρέωση τους να υποβάλουν τη δήλωση ΦΠΑ.

3. Όλοι οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται για τους ΑΦΜ που δεν είναι φορολογικά ενήμεροι.

4. Στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση ή επιτηδευματίας προχωρήσει σε συναλλαγή με επιχείρηση ή επιτηδευματία που δεν έχει υποβάλλει δήλωση ΦΠΑ η εφορία δεν θα αναγνωρίζει το τιμολόγιο.

5. Η διαδικασία αυτή θα ισχύει μόνο για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και όχι μεταξύ επιχείρησης και καταναλωτών. Δηλαδή οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές για τις δαπάνες που πραγματοποίησαν θα αναγνωρίζονται από την εφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα