Ο Κουβέλης καλεί Ψαριανό και Παπαδόπουλο “να αναλάβουν τις ευθύνες τους”

Την πόρτα της εξόδου από τη ΔΗΜΑΡ στους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό, οι οποίοι έχουν στηρίξει το εγχείρημα των «58», έδειξε εμμέσως την Τετάρτη ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, καλώντας τους να «αναλάβουν τις ευθύνες τους και κάνοντας λόγο για «προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

ταύτισε την κίνηση των «58» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για πανικό.

Ο κ. Κουβέλης σχολίασε ακόμη πως η ΔΗΜΑΡ δεν ζητάει εκλογές, αλλά εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντέξει εάν αποδεχθεί την επιβολή νέων μέτρων κι αν γενικά δεν αλλάξει την πολιτική της.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε επίσης ότι η έξοδος από την κρίση είναι ακόμη μακριά και ανέφερε ότι η δημοσιονομική πολιτική έχει οδηγήσει σε βαθιά ύφεση και σε αδιέξοδα την κοινωνία

Ερωτηθείς σχετικά με την στήριξη που παρείχε η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση στο παρελθόν, ο κ. Κουβέλης δήλωσε «ορθά πράξαμε» επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια κίνηση που έγινε από θέση ευθύνης.

Σχετικά με το αν θα στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ο «εύκολος μπαλαντέρ» και διευκρίνισε ότι το κόμμα είναι αντίθετο στην παρούσα κυβερνητική πολιτική, αλλά και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφος εμπιστοσύνης θα δινόταν στον ΣΥΡΙΖΑ εάν υπήρχε συμφωνία προγραμματικά, ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα