Πρόβλεψη για σεισμό 7 Ρίχτερ τα επόμενα 10 χρόνια στην Κεφαλονιά

Ενώ το νησί της Κεφαλονιάς δοκιμάζεται από τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται, δηλώσεις επιστημόνων δεν αποκλείουν μία μεγαλύτερη σεισμική δόνηση από εκείνη της Κυριακής. Τα μεσάνυχτα της Τρίτης σημειώθηκαν δύο ισχυρές δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ με διαφορά ενός λεπτού. Από την Κυριακή μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 140 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ και 25 πάνω από

4 Ρίχτερ. Είναι ενδεικτικό ότι η γη σε ορισμένα σημεία του νησιού άνοιξε στα δύο.

Ο καθηγητής, κ. Βασίλης Παπαζάχος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (29/01) στην Ετήσια Ομιλία της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας με θέμα: «Η Πρόγνωση των Σεισμών», είπε πως «με βάση το μεσοπρόθεσμο μοντέλο πρόγνωσης σεισμών που χρησιμοποιούμε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα υπάρξει σεισμός την περιοχή του Ιονίου στην Κεφαλονιά, ο οποίος θα είναι 7 Ρίχτερ».
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), κ. Κώστας Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του στην συγκεκριμένη ημερίδα, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Παπαζάχο, τόνισε ότι «δε μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός να έχουμε και μεγαλύτερο σεισμό στην Κεφαλονιά, γιατί το 1953 είχαμε στην αρχή έναν των 6,4 και μετά ήρθε εκείνος των 7,2 Ρίχτερ».
Έτσι, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει οι κρίσιμες ώρες των 72 ωρών, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Κυριακή την Κεφαλονιά, δεν αποκλείεται να μην είναι ο κύριος.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα