Ο Μπουτάρης (;) αρχηγός του νέου κόμματος

Το “χαρτί” του Λουκά Παπαδήμου φαίνεται να έχει καεί οριστικά για τον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς όλο και περισσότεροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος διετέλεσε μεταβατικός, εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου

από την εξουσία, δεν έχει την απήχηση που θα του επέτρεπε να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού εγχειρήματος.

Η διαπίστωση αυτή, οδηγεί προβεβλημένα στελέχη του χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς να αναζητούν άλλες διεξόδους, με το όνομα του Γιάννη Μπουτάρη να είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και, που ακούγεται περισσότερο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με προσωπική απήχηση πολύ πέραν του πολιτικού και ιδεολογικού χώρου που εκπροσωπεί και από τον οποίο προέρχεται, διαψεύδει με δηλώσεις του στο σημερινό “Βήμα της Κυριακής” ότι σκοπεύει να ηγηθεί ενός νέου εγχειρήματος, επιβεβαιώνει ωστόσο ουσιαστικά τις προτάσεις και το ασφυκτικό πρέσινγκ το οποίο έχει δεχθεί.

Οι πιέσεις ωστόσο συνεχίζονται. Και, σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, το επόμενο διάστημα θα ενταθούν, καθώς οι εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς συνδέονται ευθέως με την εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, το αυτόνομο εγχείρημα του Ανδρέα Λοβέρδου με τη ΡΙΚΣΣΥ, αλλά και την κάμψη που παρουσιάζουν στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα