Ο Μπερνάνκι προβλέπει ανάπτυξη 3% για την αμερικανική οικονομία

Twitter@EmOikonomidis

Στο πρόσωπό του, η αμερικανική οικονομία και μάλλον… ολόκληρος ο πλανήτης, βρήκαν επί σειρά ετών τον άνθρωπο που φρέναρε τη διάχυση και επιδείνωση μιας παγκόσμιας κρίσης πρωτόγνωρης σε συστημικά χαρακτηριστικά. Το δε γεγονός ότι η… Wall Street βρέθηκε απέναντί του, επιβεβαίνει ότι ο Μπεν Μπερνάνκι υπήρξε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, ως πρόεδρος της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο

πρώην επικεφαλής της Fed πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την αποχώρησή του τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο διεθνούς οικονομικού Συνεδρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκεί, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική η αμερικανική οικονομία να “τρέχει” με ρυθμούς ανάπτυξης 3% το 2014, ενώ σημείωσε με νόημα ότι διαπιστώνει ανάκαμψη και στον στεγαστικό τομέα, εκείνον δηλαδή που με την κατάρρευση της “Lehman Brothers” το 2008 άνοιξε τις… πύλες της Κολάσεως για την παγκόσμια οικονομία, με μια κρίση που μας συντροφεύει μέχρι και σήμερα.

Ως κατεξοχή θιασώτης της λογικής και του ρεαλισμού ωστόσο, ο Μπεν Μπερνάνκι εστίασε σε μια διαφορετική παράμετρο της κρίσης, ως διδαχή για το μέλλον. “Το πιο σημαντικό δίδαγμα αυτής της κρίσης είναι ότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι απόρθητη”, σχολίασε. Και όλοι κατάλαβαν…

Keywords
Τυχαία Θέματα