Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα πάρει ολόκληρη τη δόση

Σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Eurogroup και Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Jeroen Dijsselbloem, είχε καλά νέα για την ελληνική κυβέρνηση και κατ΄ επέκταση για τη χώρα, μιλώντας σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Ολλανδίας.

Συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι στο ελληνικό πρόγραμμα δεν υφίσταται κανένα χρηματοδοτικό κενό. Επιπλέον, αναφερόμενος στις φήμες ότι οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις θα επιφέρουν την τμηματική και

όχι ολοσχερή καταβολή της επόμενης δόσης, εμφανίσθηκε σχετικά καθησυχαστικός: «Η επόμενη δόση θα είναι ολόκληρη», είπε, προσθέτοντας, όμως, ότι αυτό αποτελεί τον στόχο της ευρωζώνης.

Τέλος, ενώπιον του προβλήματος που εμφανίζεται με την άρνηση κεντρικών τραπεζών να μετακυλήσουν τα ελληνικά ομόλογα δεδομένου ότι θεωρούν κάτι τέτοιο παράνομη κρατική χρηματοδότηση, ανέφερε ότι θα αναζητηθούν, αν χρειασθεί, εναλλακτικές λύσεις.

Ως προς την Πορτογαλία, χαρακτήρισε την κατάσταση ανησυχητική αλλά εκτίμησε ότι θα ομαλοποιηθεί σύντομα. Πρόσθεσε ότι η χώρα, όπως εκτιμά, θα παραμείνει πιστή στην εφαρμογή του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα