Νόμος υποχρεώνει τους Κινέζους να επισκέπτονται τους γονείς τους!

Σύμφωνα με τον νόμο «Για τα δικαιώματα των ηλικιωμένων» που τίθεται από σήμερα σε ισχύ στην Κίνα, ακόμη και με ποινή φυλάκισης θα απειλούνται οι τα ενήλικα «παιδιά» που δεν επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους!

Ο νέος νόμος υποχρεώνει τους ενήλικες να νοιάζονται για τις «πνευματικές ανάγκες» των γονιών τους και «να μην παραμελούν ή να αδιαφορούν για τους ηλικιωμένους ανθρώπους», στόχος του πρωτότυπου νόμου αυτού είναι να αντιμετωπιστεί το συνεχώς εντεινόμενο πρόβλημα της μοναξιάς των ανθρώπων προχωρημένης

ηλικίας.

Ωστόσο πολλοί Κινέζοι, εκφράζουν τις αμφιβολίες τους, σύμφωνα με το BBC, για το πώς θα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος καθώς δεν συνοδεύεται από ένα λεπτομερές πρόγραμμα το οποίο θα ελέγχει τη συχνότητα των επισκέψεων τις οποίες υποχρεούνται να κάνουν τα παιδιά προς τους γονείς τους.

«Αν μια υπόθεση πάει στο δικαστήριο στη βάση αυτού του νόμου, νομίζω πως είναι πιθανό να υπάρξει κάποιος ειρηνικός διακανονισμός. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, τεχνικά μιλώντας, το δικαστήριο μπορεί να αναγκάσει το άτομο να επισκέπτεται τους γονείς του συγκεκριμένες φορές το μήνα. Αν το άτομο παραβιάζει το νόμο, μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο ή και ποινή φυλάκισης», δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο κορυφαίος δικηγόρος.

Τα στατιστικά στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι το 2010 ζούσαν στην Κίνα περισσότερα από 178 εκατ. Κινέζοι ηλικίας 60 ετών ή μεγαλύτεροι. Μέχρι το 2030, ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα