Νέος εφαρμοστικός για κλείσιμο εκκρεμοτήτων

Ακόμη και με εφαρμοστικό νόμο μέχρι το τέλος του έτους ετοιμάζεται το οικονομικό επιτελείο να κλείσει όσο περισσότερα μέτωπα μπορεί, παρά τις διαφωνίες που εκφράζει η Τρόικα.

Τα περισσότερα “αγκάθια” παραμένουν ανοιχτά, καθώς ναι μεν είναι ορατή η συμφωνία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αλλά αυτή δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Υπό διαπραγμάτευση είναι και το θέμα της διατήρησης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, καθώς η τρόικα

υπολογίζει στα 300 εκ. ευρώ την τρύπα στα έσοδα, ενώ λύση δεν φάνηκε να βρίσκεται ούτε στο θέμα των πλειστηριασμών κατά την τρίωρη συνάντηση των επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια με τον Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών.

Ανοιχτό παραμένει ακόμη το ποιο θα είναι το καθεστώς των αποδείξεων, ενώ υπάρχουν πολλά άλλα πεδία που πρέπει να διευθετηθούν πριν το τέλος του έτους, ενώ η τρόικα δεν έχει βγάλει από την ατζέντα της το θέμα της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων..
Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο και σε αυτό αναμένεται να περιληφθούν πλήθος εκκρεμοτήτων, μετατρέποντάς το ουσιαστικά σε εφαρμοστικό νόμο.

Στις εκκρεμότητες αυτές περιλαμβάνονται το θέμα του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών, του ΦΠΑ στην εστίαση, το μέτρο των αποδείξεων, αλλά και το θέμα των πλειστηριασμών.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε θεσμοθέτηση όσο το δυνατόν περισσότερες από τις μνημονιακές υποχρεώσεις προκειμένου να αποφύγει την συζήτηση για νέα δημοσιονομικά μέτρα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, για όσα θέματα δεν καταστεί εφικτό να περάσουν νομοθετικά το 2013, θα έρθουν με άλλο νομοθέτημα το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα