Μια νίκη στο ΣΕΦ ήθελε πριν, μια και τώρα…

Το συμπέρασμα από το χθεσινό ντέρμπι στο ΣΕΦ είναι πως ο Ολυμπιακός παραμένει πιο …ομάδα από αυτόν τον Παναθηναϊκό. Μετά δηλαδή και το τέλος της περσινής χρονιάς, που έκανε την έκπληξη και κατέκτησε τίτλους. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Παναθηναϊκός, έστω κι αν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού (ιδίως προς το τέλος) δεν έπεισε, πολύ αμφιβάλω αν σημαντικές

του μονάδες όπως Μασιούλις, Μπράμος, Γκίστ και Ούκιτς θα βρεθούν σε τόσο κακή βραδιά, όλοι μαζί, ξανά. Σίγουρα κανένας από αυτούς δεν έχει πείρα από τέτοιους αγώνες. Ασφαλώς και όλο το βάρος πέφτει στον «Μήτσο», τον Τσαρτσαρή και τον «Σόφο». Κανένας όμως δεν μπορεί να υποστηρίξει πως ο συγκεκριμένος Παναθηναϊκός υστερεί του Ολυμπιακού σε έμψυχο δυναμικό.

Χθες ο Πεδουλάκης είδε πολλά πράγματα. Παθήματα που θα πρέπει να τον διδάξουν για το άμεσο μέλλον. Έχοντας σουτέρ σαν τον Καπόνο και τον Μπράμος όφειλε να βρει συστήματα που να τους βγάζουν περισσότερες φορές ελεύθερους στο σουτ. Κακώς δεν έδωσε αρκετό χρόνο στον Ούκιτς, τον μόνο διεμβολιστή που διαθέτει, στηρίζοντας τον Διαμαντίδη. Μπορεί ο Κροάτης να μην ήταν ιδιαίτερα καλός όμως τουλάχιστον για τη συνέχεια, πρέπει να στηριχτεί και να καθοδηγηθεί σωστά από τον πάγκο. Το τριφύλλι δεν έδειξε την απαιτούμενη συγκέντρωση στο παιχνίδι και σίγουρα χρειάζεται βελτίωση στην ταχύτητα και τον συγχρονισμό των παιχτών του. Λάσμε και Γκίστ έχουν τα αθλητικά προσόντα να προσδώσουν ευλυγισία και φινέτσα ενώ και ο Μπάνκς έχει τις ικανότητες να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων μιας ομάδας σαν τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε το ψυχολογικό αλλά και το ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνιστή του. Για το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο. Τίποτα όμως δεν του διασφαλίζει κάτι από τα δύο. Ειδικά για το παιχνίδι της Κυριακής, που είναι ένας δεύτερος συνεχόμενος αγώνας επί του ίδιου αντιπάλου. Θα ξαναβρεθούν οι «πράσινοι» σε τόσο κακή βραδιά, σερί; Κομματάκι δύσκολο. Οι αδυναμίες του φιλοξενούμενου επισκίασαν αυτές των γηπεδούχων που δεν ήταν λίγες. Ο Σερμαντίνι εκτός αγώνα. Ο Χάινς μια μέτρια απόδοση. Ο Άντιτς χαμένος. Παπανικολάου και Πρίντεζης μακριά από τον πραγματικά καλό εαυτό τους, επωφελήθηκαν κυρίως από τη σύγχυση στις αλλαγές μαρκαρισμάτων και ευστόχησαν σε «τραβηγμένα» σουτ λίγο πριν από την εκπνοή των ‘’24. Ο Σπανούλης, ο Λο και ο Περπέρογλου, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε οι δύο, ήταν αυτοί που έσυραν τους άλλους από το χέρι. Ο Μπαρτζώκας γνωρίζει καλά ότι χθες εξασφάλισε τον χρόνο που χρειαζόταν για να διακόψει τις μουρμούρες που είχαν αρχίσει. Μια νίκη επί του «αιωνίου» διαγράφει τα «κακώς κείμενα». Η ομάδα όμως χρειάζεται δουλειά.

Καθαρά στατιστικά, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μια νίκη στο ΣΕΦ, πριν τον αγώνα, με διαφορά, και το ίδιο χρειάζεται και τώρα, έστω και με 1 πόντο. Φαντάζει ακατόρθωτο μετά τη χθεσινή εικόνα. Δεν είναι όμως αδύνατο. Στο χέρι του είναι να το αποδείξει στο παρκέ. Βέβαια κάποιοι έσπευσαν από χθες να κάνουν …απονομές! Για να δούμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα