Μετά τον Ομπάμα, ο Νετανιάχου πηγαίνει στη Μόσχα

Σύμφωνα με δήλωση Ισραηλινού αξιωματούχου την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προσκαλέσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να επισκεφτεί την Ρωσία.

Η πρόσκληση πραγματοποιήθηκε με επιστολή του προέδρου Πούτιν, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα ημερομηνία της επίσκεψης, όπως σημειώνει η πηγή, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έλαβε μια επιστολή από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην οποία τον συνέχαιρε

για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και τον προσκαλούσε να επισκεφτεί την Μόσχα», δήλωσε ο αξιωματούχος χαρακτηριστικά.

Η πρόσκληση ελήφθη κάποιες ώρες προτού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επρόκειτο να προσγειωθεί στο Ισραήλ για να ξεκινήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη χώρα, ευελπιστώντας να αποκαταστήσει τις πρόσφατα επιβαρυμένες σχέσεις του με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Μαχμούντ Αμπάς, επισκέφτηκε την Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, όπου και δήλωσε πως ελπίζει ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ θα αρχίσουν εκ νέου αυτό το έτος, αν και πρόσθεσε πως οι πιθανότητες να γίνει αυτό φαίνονται ισχνές.

Keywords
Τυχαία Θέματα