Κουβέλης: Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε ως εκβιαστικό το δίλημμα περί κυβερνητικής αστάθειας αν δεν πάει καλά η Ελιά στις ευρωεκλογές, ενώ επεσήμανε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο

πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να χωρίσει κάτι με τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η διαφωνία του σχετίζεται με πολιτικές κι όχι με πρόσωπα. «Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τους πολίτες του ΠΑΣΟΚ. Αυτούς που έδωσαν μάχες για μία δημοκρατική κοινωνία. Βεβαίως έχω διαφωνίες με αυτούς που προσαρτώνται με την συντηρητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν συνδέεται με πρόσωπα. Οι διαφωνίες μας είναι πολιτικές, δεν έχουν σχέση με πρόσωπα», είπε ο κ. Κουβέλης.

Επίσης, αναφέρθηκε στην περίπτωση της ΕΡΤ και το κλείσιμό της, χαρακτηρίζοντας ως «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα των «Financial Times» είπε ότι το ζήτημα δεν είναι «ότι δεν το γνώριζα εγώ. Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι δεν το γνώριζε ο ελληνικός λαός».

Τέλος για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με την Κεντροαριστερά και κατόπιν τόνισε ότι «το πολιτικό εκκρεμές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταθεροποιηθεί. Το σκίσιμο του μνημονίου ήταν ο πρώτος σταθμός. Η νέα διαπραγμάτευση ήταν ο δεύτερος. Υπόσχεται επιστροφή των πραγμάτων στην πρότερη κατάσταση. Αρνείται οποιαδήποτε μεταρρύθμιση. Εμείς πιστεύουμε ότι στον τόπο πρέπει να υπάρχουν μεταρρυθμίσεις. Οπότε με τα δεδομένα αυτά δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεργασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα