Κουτσούμπας: Φοροληστεία μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

«Η πορεία της κατάστασης των αυτοαπασχολουμένων της χώρας μας είναι προδιαγεγραμμένη και εξαιτίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που έχει επιταχύνει τις διαδικασίες και έχει οξύνει τα προβλήματα, αλλά κυρίως λόγω της ένταξής μας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, της γιγάντωσης των μονοπωλιακών επιχειρήσεων και βεβαίως εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο

κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «η πολιτική αυτή οδήγησε σε μεγάλη φοροληστεία ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, οδήγησε στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων, προχωρά τώρα στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, οδήγησε σε νόμους και αντιλαϊκά μέτρα για τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ΕΒΕ και βεβαίως σε μειώσεις συντάξεων κ.λπ., που οδηγούν τους εργαζόμενους σε αυτούς του κλάδους στην ανεργία, σε μεγαλύτερη φτώχεια και στα λουκέτα που αναγκάζονται να βάζουν κάθε μέρα στα μαγαζιά».

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στους αυτοαπασχολούμενους και στο κίνημά τους, και μέσα στην Βουλή και στις καθημερινές κινητοποιήσεις και αγώνες του», είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι σταθερή θέση του ΚΚΕ επειδή ο εχθρός είναι κοινός, τα μονοπώλια και η ΕΕ, είναι ότι «πρέπει όλοι μαζί αυτοαπασχολούμενοι, εργάτες, αγρότες, νέοι, γυναίκες να συμπήξουν μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, την Λαϊκή Συμμαχία, που θα έχει κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια και στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τα μονοπώλια και τέτοια βάρβαρα μέτρα που πλήττουν τους αυτοαπασχολούμενους και όλο τον ελληνικό λαό».

Από την μεριά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, είπε ότι τα κύρια θέματα που έθεσαν στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ήταν το ασφαλιστικό, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τη χρηματοδότηση και ρευστότητα των μικρών επιχειρήσεων.

«Διατρανώσαμε την άποψη του συνδικαλιστικού κινήματός μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και δεχθήκαμε την πλήρη συμπαράσταση του ΚΚΕ στις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ», κατέληξε ο κ. Καββαθάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα