Κορκίδης: Όχι κι άλλη μείωση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, παρέθεσε πέντε άξονες πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους.

.

Η απάντηση από την πλευρά της ΕΣΕΕ, όπως είπε ο κ. Κορκίδης, βρίσκεται στο να υπάρξει συμφωνία επί των πέντε παρακάτω σημείων:
1. Ο ουσιαστικός Κοινωνικός Διάλογος (ΚΔ) είναι στις παρούσες συνθήκες βασική προϋπόθεση για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων.
2. Η θεσμική

ενίσχυση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων θα συμβάλει στην ενδυνάμωση τόσο του ΚΔ όσο και στη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής.
3. Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω τη στιγμή μάλιστα που αντιπροσωπεύουν κατανάλωση για τις επιχειρήσεις.
4. Η μείωση όμως του υψηλού μη μισθολογικού κόστους μπορεί να αυξήσει τον καθαρό μισθό και να ενισχύσει τα χαμηλά επίπεδα απασχόλησης.
5. Είναι απαραίτητη η άμεση αντιμέτωπη του χρηματοδοτικού κενού του ασφαλιστικού μας φορέα με πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των οφειλών του ΟΑΕΕ και την αφαίρεση του αντίστοιχου ασφαλιστικού χρόνου σε όλους τους ουσιαστικά «ανέργους» εμπόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα