Παπαδημούλης: Τιμή μας και καμάρι μας που δεν είμαστε αρχηγικό “μαγαζί”

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδήμουλης συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της παρέμβασης του Δημήτρη Παπαδημούλη:

“Πήραμε συλλογικές αποφάσεις, αφού συζητήσαμε δημοκρατικά τα πάντα. Αυτές οι αποφάσεις, που χαράσσουν μια νικηφόρα στρατηγική, μας δεσμεύουν όλους. Ο κόσμος περιμένει από μας πράξη, εξωστρέφεια, συσπείρωση και σοβαρότητα. Αυτό που εγκρίθηκε από την

Κεντρική Επιτροπή του σαββατοκύριακου είναι το εάν θα επιδιώξουμε αμφίπλευρα ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις -πλην της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των νεοναζί της Χ.Α- για ν’ αλλάξει ρότα αυτός ο τόπος. Το ζητούμενο τώρα είναι να το θέσουμε σε εφαρμογή όλοι μαζί. Δεν είναι επίσης ζητούμενο να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει στο εσωτερικό του διαφορετικές απόψεις και να τις συζητά. Κάθε άλλο. Τιμή μας και καμάρι μας που δεν είμαστε αρχηγικό «μαγαζί».

H ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έχει ξεκινήσει και οι τιμές αυξάνονται

Αυτό που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση με τη ΔΕΗ δεν ισχύει στη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών, απευθύνεται σε τριτοκοσμικές χώρες. Εδώ πάνε να το περάσουν με διαδικασίες fast track και μπιτ-παρά. Είναι ψέμα ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μειώνει τις τιμές. H ιδιωτικοποίηση έχει ξεκινήσει και οι τιμές αυξάνονται. Και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις είναι να αυξηθούν κι άλλο και ο κόσμος το διαπιστώνει αυτό στα τιμολόγιά του”.

Keywords
Τυχαία Θέματα