Κικίλιας: Να συμβάλλουμε όλοι στην προστασία του δασικού μας πλούτου

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφτηκαν την βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών «Καναντέρ» στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επεσήμανε πως «πρέπει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια που συντελείται είναι άμεσα συνυφασμένη με την οικονομία και το μέλλον της χώρας, καθώς μας επιτρέπει να φιλοξενούμε με ασφάλεια τα 20 εκατομμύρια τουριστών που θα μας επισκεφθούν φέτος. Είναι

προφανές και αυταπόδεικτο πως υπάρχουν προβλήματα, κυρίως με ό,τι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό και τα πτητικά μέσα. Γι’ αυτό θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο έμψυχο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και βέβαια στους εθελοντές, όπως και στους ανθρώπους που ασχολούνται από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης για την πλήρη ανάπτυξη που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλη την χώρα, στα νησιά μας, στις μεγάλες πόλεις, έτσι ώστε πρώτα από όλα να προλαμβάνουμε και μετά να αντιμετωπίζουμε…Τα δύο υπουργεία θα μελετήσουν από κοινού τη δυνατότητα να ανανεωθεί ο στόλος, αποσκοπώντας στην ακόμα καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Παράλληλα σημείωσε ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κατά το δυνατόν τα οποία προβλήματα υπάρξουν και ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί «ώστε να συμβάλουμε όλοι μας στην προστασία του δασικού μας πλούτου. Η έγκαιρη ενημέρωση των αρμοδίων, ένα απλό τηλεφώνημα, μπορεί να μας σώσει από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Άρα στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν όλοι. Δεν περισσεύει κανείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα