Κέρι: Ο Άσαντ έχει χάσει τη νομιμοποίησή του

Από την Ντόχα του Κατάρ όπου βρίσκεται, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη, στο πλαίσιο της πρώτης διεθνούς περιοδείας του, ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι εξαπέλυσε και πάλι ευθείες βολές κατά του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που του ασκούνται, και την πρόσφατη απόφαση της Ουάσινγκτον και άλλων δυτικών δυνάμεων να ενισχύσουν την αντιπολίτευση της Συρίας, έστω και με “μη φονική” βοήθεια, ο Μπασάρ αλ Άσαντ αρνείται πεισματικά να υποχωρήσει, και να παραιτηθεί από την εξουσία.

Σήμερα

μάλιστα, ο ηγέτης της Συρίας προέβλεψε την τελική ήττα των ανταρτών που επιχειρούν την ανατροπή του, προκαλώντας το αποδοκομιστικό σχόλιο του Τζον Κέρι: “Ο Μπαράρ αλ Άσαντ έχει χάσει τη νομιμοποίησή του. Και δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να την ανακτήσει”, σχολίασε με νόημα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

“Οι πολίτες της Συρίας έχουν υποφέρει αρκετό καιρό κάτω από την εξουσία του Άσαντ. Έχουμε δει βαθμό βαρβαρότητας που σοκάρει τη συνείδηση του καθενός. Η αντιπολίτευση της Συρίας προτείνει μέλλον για όλους. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν μπορεί να το κάνει αυτό”, ήταν τα λόγια του Τζον Κέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα