Η συγκινητική ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου και οι “selfies” με τους πιστούς

Περίπου 100.000 πιστοί βρέθηκαν την Κυριακή των Βαϊων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και είδαν τον Πάπα Φραγκίσκο να δίνει το έναυσμα για τις λειτουργίες που θα ακολουθήσουν μέχρι το Πάσχα.

Ντυμένος στα κόκκινα, όπως ορίζει η παράδοση και με βάγια στα χέρια ο Πάπας ευλόγησε τους πιστούς.

Στην ομιλία του ο Πάπας απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος αναρωτήθηκε: «Πού είναι η καρδιά μου; Είμαι σαν τον Ιούδα; Ικανός να προδώσω τον Ιησού; Ή όπως οι μαθητές, που δεν κατάλαβαν τίποτα και κοιμήθηκαν ενώ Αυτός βασανιζόταν;

Είμαι σαν τον Πόντιο Πιλάτο, που προτίμησε να πλύνει τα χέρια του, όταν η κατάσταση έγινε δύσκολη γι` αυτόν».

Ακόμη κάλεσε τους πιστούς να αναρωτηθούν και να ρωτήσουν τους εαυτούς τους αν «θα ήθελαν να λύσουν κάθε πρόβλημα με το σπαθί, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι μαθητές του Ιησού ή αν όπως ο Ιούδας να υποκρίνονται ότι αγαπούν το Χριστό, φιλώντας τον πριν τον προδώσουν».

Με λίγα λόγια κάλεσε τον κόσμο να κοιτάξει μέσα στην καρδιά του και να κρίνει ο ίδιος, με παράδειγμα τα πάθη του Ιησού, αν ακολουθεί το σωστό δρόμο και ζει όπως πραγματικά θα ήθελε, χωρίς να προδίδει τα ιδανικά του.

Αμέσως μετά το τέλος της λειτουργίας, πάντως, ο Πάπας απέδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι… διαφορετικός από τους προκατόχους του και βρέθηκε κοντά στο νεανικό κοινό, αποδεχόμενος τις προσκλήσεις τους για να βγάλουν selfies φωτογραφίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα