Η Μέρκελ στέλνει τον Ρεχάγκελ στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας «BILD» κάνει λόγο για ειδικό ρόλο που αναθέτει η Καγκελάριος Angela Merkel στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό του ποδοσφαίρου Otto Rehhagel και φιλοξενεί σχετικές δηλώσεις του τελευταίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Τιμάται σε όλη την Ελλάδα και καλείται να βοηθήσει γι’ αυτό τους Έλληνες ξανά: Ο Otto Rehhagel

(74 ετών), πρώην εθνικός προπονητής ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Το 2004 έκανε την έκπληξη κατακτώντας με την ελληνική ομάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θεωρείται έκτοτε ήρωας.

Τώρα στηρίζει η Καγκελάριος Angela Merkel μεγάλες ελπίδες στον Rehhagel. Θέλει να δώσει θάρρος στους χτυπημένους από την κρίση Έλληνες και να βελτιώσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Στο τέλος του Μαρτίου ο Rehhagel θα ταξιδέψει γι’ αυτό για τρεις ημέρες στην Αθήνα και έχουν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Εκτός αυτού καλείται να βοηθήσει στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού.

Ο Rehhagel είπε στην BILD: «Μου μίλησε επί τούτου η Καγκελάριος κυρία Merkel. Και ο Πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Wolfgang Niersbach μου ζήτησε να βοηθήσω. Και θα το κάνω ευχαρίστως. Γιατί ξέρω ότι το όνομά μου στην Ελλάδα έχει θετική εικόνα. Εντέλει κερδίσαμε το 2004 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κανείς δεν μας το πίστευε, αλλά τα καταφέραμε. Γι’ αυτό ευχαρίστως θα δώσω θάρρος στους φίλους μου στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα της BILD επεκτείνεται και σε άλλα θέματα αναφέροντας ότι όντως οι Έλληνες χρειαζόμαστε βοήθεια. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν πάνε καλά, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι ακανθώδεις και η καταβολή της επόμενης δόσης αμφίβολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα