Η μάχη ζωής του Νέλσον Μαντέλα

Ακόμη μια μάχη για τη ζωή του φαίνεται ότι δίνει ο Νέλσον Μαντέλα, καθώς ο ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής και μια από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της ανθρωπότητας τις τελευταίες δεκαετίες, εισήχθη εκτάκτως το βράδυ σε νοσοκομείο, λόγω επιπλοκών στην αναπνευστική λειτουργία του, προβλήματα που τον είχαν ταλαιπωρήσει και τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να εισαχθεί και πάλι τότε στο νοσοκομείο.

Η ομάδα των θεραπόντων ιατρών που παρακολουθεί τον Μαντέλα διαβεβαίωσε ότι ο “Μαντίμπα” δέχεται

την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ανακούφιση, η κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του ωστόσο, φαίνεται και από τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα.

“Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Νότιας Αφρικής αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, και ζητάμε από όλους να προσευχηθούν για τον πολυαγαπημένο μας Μαντίμπα και την οικογενειά του, και να τους έχουμε στη σκέψη μας.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ιατρική ομάδα, και γνωρίζουμε ότι θα κάνουν ό, τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουν την ανάρρωση του Νέλσον Μαντέλα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα.

Εκπρόσωπος της Προεδρίας της Νότιας Αφρικής υποστήριξε ότι ο Νέλσον Μαντέλα διατηρεί τις αισθήσεις του, και βρίσκεται υπό σταθερή παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα