Η Κριστιάν Αμανπούρ και ο γιός της εξερευνούν την ιστορία της Βίβλου

Η Κριστιάν Αμανπούρ, διάσημη Αμερικανίδα δημοσιογράφος, με θητεία σε πολλά μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, κατά την προετοιμασία ενός αφιερώματος για την τηλεόραση του ABC σχετικά με την ιστορία της Βίβλου, επισκέπτεται με τον γιό της την Αίγυπτο. Το αφιέρωμα φέρει τον τίτλο «Back to the Beginning» και αποτελεί ένα ταξίδι στην ιστορία της Βίβλου, από την Γένεση μέχρι την έλευση του Ιησού. Στην ιστοσελίδα του καναλιού

ABC, ο μικρός σε ηλικία γιός της, Darius Rubin περιγράφει την αξέχαστη εμπειρία που έζησε εκεί, με τον αυθόρμητο τρόπο ενός παιδιού.

Η προοπτική ενός τόσο μακρινού ταξιδιού, το οποίο έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν ενθουσίαζε στην αρχή τόσο τον γιό της δημοσιογράφου, ο οποίος προτιμούσε να περάσει διαφορετικά τις διακοπές του, αλλά τελικά η εμπειρία αυτή τον κέρδισε. Περιγράφει τις σπάνιες εμπειρίες που έζησε, όπως η πτήση με αερόστατο πάνω από το έδαφος και τις ερήμους της Αιγύπτου, όπου συνειδητοποίησε την σημασία που έχει το νερό στους εκεί πληθυσμούς. Μοιάζει πολύ ενθουσιασμένος με την διαδρομή μέσα στην έρημο, με προορισμό το Όρος Σινά, παρά τον κίνδυνο των Βεδουίνων. Το παιδί τελειώνει την αφήγηση και, με την αυθόρμητη έκφραση του, μας δίνει να καταλάβουμε το πώς ένα τέτοιο ταξίδι στην παιδική φαντασία παίρνει τις διαστάσεις μιας περιπέτειας.

Το αφιέρωμα «Back to the Beginning» θα προβληθεί στο ABC σε δύο μέρη, το πρώτο στις 21 Δεκεμβρίου και το δεύτερο στις 28.

Keywords
Τυχαία Θέματα