Η Γερμανία «προκαλεί»: 164 τανκς στην Ινδονησία!

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν ανησυχίες, αλλά η Γερμανία, με τις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν στερέψει, δεν σταματά να «προκαλεί» και επικυρώνει την πώληση 164 τανκς προς την Ινδονησία.

Η Ολλανδία είχε απορρίψει το σχετικό αίτημα της χώρας της νοτιανατολικής Ασίας. Όμως, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Spiegel Online, η γερμανική κυβέρνηση δεν είχε τις ίδιες αναστολές και ενέκρινε την πώληση μαχητικών

αρμάτων προς την Ινδονησία. Αυτό προκύπτει από απάντησή της σε ερώτημα του κόμματος των «Πρασίνων» στο γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Το σχετικό ενδιαφέρον της Ινδονησίας ήταν γνωστό εδώ και καιρό και η κυβέρνησή της είχε δημοσιοποιήσει μέρος του σχεδίου εξοπλισμού της χώρας ήδη από το προηγούμενο φθινόπωρο. Η κατασκευάστρια εταιρεία Rheinmetall τηρούσε, ωστόσο, έως τώρα σιγή ιχθύος.

Κι αυτό γιατί η εμπορική αυτή δοσοληψία είναι πολύ αμφιλεγόμενη λόγω της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Τα κόμματα τις γερμανικής αντιπολίτευσης εκφράζουν, μάλιστα, ανοιχτά ανησυχίες ότι τα γερμανικά τανκς θα χρησιμοποιηθούν στις συγκρούσεις με τις εθνικές μειονότητες.

Η Καγκελάριος, Angela Merkel, είχε υποσχεθεί, πάντως, στον Πρόεδρο της Ινδονησίας, Susilo Bambang Yudhoyono, κατά την επίσημη επίσκεψή της τον προηγούμενο χρόνο, σύσφιξη των στρατιωτικών σχέσεων ανάμεσα στα δύο κράτη. Και η υπόσχεση αυτή φαίνεται πως μετουσιώνεται πλέον σε πράξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα