Η Ευρώπη ξεκινά ελέγχους DNA στο επεξεργασμένο κρέας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το διατροφικό σκάνδαλο που έχει ήδη αγγίξει 16 χώρες! Από την 1η Μαρτίου και για τρείς μήνες, όλες οι χώρες μέλη της Ε.Ε θα πρέπει να κάνουν εντατικούς ελέγχους DNA σε επεξεργασμένο βοδινό κρέας για ίχνη κρέατος αλόγου.

Την Παρασκευή, ειδικοί από τις 27 χώρες μέλη αναμένεται να συζητήσουν την πρόταση του κοινοτικού επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα

υγείας, Τόνιο Μποργκ.

Ο κ. Μπόργκ μετά την έκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλες, τόνισε ότι το κρέας θα ελέγχεται για την ύπαρξη φαινυβουλταζόνης, φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αλόγων.

Το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει στην Ιρλανδία, όπου έλεγχοι σε κατεψυγμένα προϊόντα με κιμά αποκάλυψαν ότι υπήρχε και κρέας αλόγου (σε λίγες μάλιστα περιπτώσεις, ακόμη σε στο 100%). Η διαδρομή του κρέατος καλύπτει αρκετές χώρες και οι μέχρι στιγμής έλεγχοι δείχνουν ότι η υπόθεση απλώνεται ουσιαστικά σε μεγάλο μέρος της ΕΕ.

Τα πρώτα ευρήματα των ελέγχων αναμένονται στα μέσα Απριλίου, ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη κάποιος κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα