Η Ευρώπη γέμισε με “τέρατα” και βλέπει ακόμη ως “μπαμπούλα” τον ΣΥΡΙΖΑ!

Reuters και Bloomberg εκτιμούν πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα βοηθήσει τον Αντώνη Σαμαρά να διαπραγματευθεί με καλύτερους όρους το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σημαντικό γεγονός, που ωστόσο προϋποθέτει να υπάρξει διαπραγμάτευση, κάτι στο οποίο δεν μας έχουν συνηθίσει οι τελευταίες τουλάχιστον κυβερνήσεις στη χώρα μας.

Όμως, η Ευρώπη

δεν χρειάζεται τον «μπαμπούλα» του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει πλεύση στο θέμα του χρέους, αλλά και σε πολλά ακόμη μέτωπα.

Η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει σήμερα, δείχνοντας πως καταλαβαίνει τους λόγους της νίκης της Λεπέν, του Φάρατζ και της ανόδου των υπολοίπων ακροδεξιών και λαϊκιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Είναι πραγματικά τραγικό να έχει γεμίσει η αυλή της Ευρώπης με “τέρατα” και οι ηγέτες της να βλέπουν ακόμη ως “μπαμπούλα” τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα είχε απλώς την τύχη να έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντίβαρο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, διαφορετικά μπορεί κι εδώ οι ναζί να είχαν ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά.

Γιατί η Ευρώπη πρέπει να παραδεχθεί πως οι πολιτικές της έχουν οδηγήσει τον κόσμο στα άκρα. Η ακραία λιτότητα, η ανεργία και φυσικά η ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική έχουν στρέψει τον κόσμο στην ακροδεξιά.

Η Λεπέν, η Χρυσή Αυγή, ο Φάρατζ, δεν είναι ασθένειες. Είναι τα συμπτώματα της άρρωστης Ευρώπης.

Δεν τρελάθηκαν ξαφνικά οι Γάλλοι να ψηφίζουν τη Λεπέν. Μήνυμα στέλνουν. Ένα “επικίνδυνο” μήνυμα γνωστό από καιρό, που όμως η Ευρώπη αγνοούσε. Αν δεν του δώσει σημασία ούτε κι αυτή τη φορά, τότε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Γι` αυτό και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι σημαντική και η Ευρώπη θα έπρεπε να την εκτιμά περισσότερο. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Δεν θέλει τη διάλυση της Ευρώπης. Θέλει να την αλλάξει, κάτι που θα έπρεπε σε ολόκληρη την Ευρώπη να συζητάμε.

Φυσικά, δεν μπορεί μόνος του, αλλά ο Ολάντ και ο Κάμερον μπορούν να… ξεκολλήσουν τη Μέρκελ από τη λιτότητα. Διαφορετικά, αν χαθεί κι άλλος χρόνος, η Ενωμένη Ευρώπη θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση και οι ακροδεξιοί θα κάνουν πάρτι, όπως στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα