Η εταιρεία MTS κατέθεσε αγωγή στη Vodafone

Αγωγή 250 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε η εταιρεία ΜΤS εναντίον της Vodafone, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, το οποίο αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα στην Vodafone

Ελλάδας κατατέθηκαν οι λεπτομέρειες σχετικά με την αγωγή από την εταιρεία MTS που ζητά 250 εκατ. ευρώ. Η MTS είναι ελληνική εταιρεία λιανικού εμπορίου που πουλά συμβόλαια Vodafone και υπηρεσίες στη Βόρεια Ελλάδα και ανήκει στον Αθ. Πάπιστα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην καταγγελία της η ΜΤS αναφέρει ότι η Vodafone, η οποία είχε μερίδιο 40% στην MTS, μέχρι το 2011 είχε 67 υποκαταστήματα Vodafone στο πλαίσιο της 11χρονης συνεργασίας με το βρετανικό όμιλο. Ισχυρίζεται, επίσης, πως η Vodafone περιορίζει την ικανότητά της να λειτουργεί με την ακύρωση της αναδιάρθρωσης των δανείων της και τον τερματισμό της συμφωνίας συνεργασίας με τη συμμετοχή των υπηρεσιών συντήρησης και των συμβάσεων δανείου. Η MTS ισχυρίζεται ακόμη, ότι η Vodafone εκμεταλλεύθηκε την οικονομική εξάρτηση της MTS από το βρετανικό όμιλο εμποδίζοντας ακόμη και την εισαγωγή της στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Vodafone Group ανταπαντά κατηγορίες και αναφέρει ότι «Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και οι δήθεν απώλειες εντελώς ευφάνταστες. Η Vodafone θα υπερασπιστεί τη θέση της σθεναρά».

Επί του θέματος, στελέχη της Vodafone στην Ελλάδα ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι το θέμα το χειρίζεται η Vodafone Group, παραπέμποντας παράλληλα στην δήλωση που έχει κάνει η εταιρεία στους Financial Times.

Keywords
Τυχαία Θέματα