Κόμμα με Λαλιώτη φτιάχνει ο Τσίπρας!

Από τις περσινές εκλογές είχε κυκλοφορήσει στην πιάτσα η πληροφορία που ήθελε τον επί σειράν ετών πρωτοκλασάτο υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Αυτό ουδέποτε διαψεύστηκε. Απεναντίας, κι από τις δύο πλευρές

προέκυπτε πως υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση. «Ο Αλέξης παραδέχεται τις ικανότητες του Κώστα», ανέφερε πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που εδώ και μία διετία έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος ενδοιασμός του κ. Τσίπρα αναφορικά με τον πρώην υπουργό είχε να κάνει με τις κακές σχέσεις του δεύτερου με τον αμερικανικό παράγοντα. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά, είναι πολύ πιθανόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είχε κάνει ευθεία πρόταση προς τον κ. Λαλιώτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επικοινωνία. Απεναντίας, αρκετοί υποστηρίζουν ότι «και υπάρχει και συχνή είναι».

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει κάθε σχόλιο που να αφορά τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν μιλάει δημόσια και στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του μετά δυσκολίας «ανοίγεται». Οσοι συνομιλούν με αυτόν αποκομίζουν την εντύπωση πως κάτι σχεδιάζει. «Οταν δεν μιλάει, είναι περισσότερο επικίνδυνος», υποστηρίζουν με νόημα οι διαχρονικοί συνοδοιπόροι του.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή και την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, κυκλοφορεί με ολοένα και αυξανόμενη ένταση μια πληροφορία που συνδέεται άμεσα με τις πολιτικές εξελίξεις του επόμενου διαστήματος. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και καιρό αναζητά εταίρο για την επόμενη μέρα των εκλογών. Πιο συγκεκριμένα, βλέποντας τους πολιτικούς συσχετισμούς, όπως αυτοί διαμορφώνονται από τις δημοσκοπήσεις, έχει κάθε λόγο να ψάχνει κόμμα με το οποίο θα μπορέσει να συνεργαστεί, εφόσον πετύχει την εκλογική πρωτιά. Με τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου, παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνει.

Κάπως, έτσι, και σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, εσχάτως έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της δημιουργίας ενός πολιτικού σχηματισμού που θα αλιεύει ψήφους από την πολιτική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ. Ιδανικός για να φτιάξει ένα τέτοιο κόμμα, σύμφωνα με τον Τσίπρα, είναι ο Κώστας Λαλιώτης. Ενα πρόσωπο που διαθέτει την εμπειρία, κυρίως όμως διατηρεί αναλλοίωτη τη σχέση με τον μέσο ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ. Στην περίπτωση που ευδοκιμήσει το εν λόγω πολιτικό σενάριο, δεν σημαίνει κιόλας ότι ο πρώην υπουργός θα ηγηθεί του όποιου κόμματος. Θα βρίσκεται πίσω από την κουίντα. Οπως έχει μάθει να κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Ο στόχος; Ο νέος σχηματισμός να καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή και, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιτύχει την εκλογική νίκη, να συγκροτήσει μαζί του κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα